Levende Talen sectie Frans

Ensemble on est plus forts !

Aan het einde van de beroemde roman van Honoré de Balzac, le Père Goriot, daagt Rastignac de wereld uit: "en nu is het aan ons tweeën" Als we ons tweeën vervangen door leraren Frans heb je de uitdaging (dat is immers het thema van dit congres), die wij, de sectie Frans van Levende Talen, graag aan zouden gaan: de uitdaging om het onderwijs van de Franse taal te bevorderen en om de leraren Frans in Nederland te vertegenwoordigen. Daarvoor hebben we uw hulp nodig.

Levende Talen sectie Frans

Waarom lid worden van onze vereniging? Daar zijn heel veel redenen voor…

10x per jaar ontvangt u ons tijdschrift waarin wij u informatie geven over onder andere de positie van het vak Frans. U ontvangt ook onze maandelijkse nieuwsbrief waarin wij u op de hoogte houden van alles dat interessant is voor u. Bovendien kunt u workshops bijwonen, deelnemen aan reizen en studiedagen tegen gereduceerde prijzen en u ontvangt een boekenbon van € 50 als u zich inschrijft voor het congres.

Daarbij bent u automatisch lid van een vakbond die u kan ondersteunen in het geval van problemen op uw school.

We zijn er echter niet alleen voor leraren. Wij organiseren ook talrijke activiteiten voor uw leerlingen. Zij kunnen deelnemen aan wedstrijden (le prix du jeune lecteur, le concours interscolaire bijvoorbeeld). Laten we niet de penningen voor le meilleur élève au bac de français vergeten en natuurlijk ook niet de Dag van de Franse Taal die ieder jaar in november georganiseerd wordt. Wat moet u doen om lid te worden? Dat is heel eenvoudig. U hoeft alleen maar naar www.levendetalen.nl/lid-worden te gaan. Daar vindt u een inschrijfformulier. Voor slechts € 85 per jaar kunt u profiteren van alle genoemde voordelen.

Laten we samen de uitdaging aangaan om het onderwijs van de Franse taal te bevorderen!

Wij wensen u een geweldig congres.

De sectie Frans van Levende Talen.