PRENEZ NOTE : LE NOUVEAU CONGRÈS VA ARRIVER !

Het spreekgestoelte tijdens de opening is gereserveerd voor Kim Thúy. Zij is een ambitieuze en inspirerende vrouw die als bootvluchteling uit Vietnam in Québec belandde. Na haar studie heeft ze een aantal jaren als advocaat gewerkt en vervolgens een aantal romans gepubliceerd. Met haar enthousiasmerende en opgewekte presentatie zal zij zeker iedereen weten te boeien.
Het avondprogramma is in wording en zal ook nu weer voor elk wat wils zijn: opnieuw dus een keuzeprogramma. Waarom bijvoorbeeld niet zelf zingen, helemaal volgens het thema van dit jaar? Robert Jamaer uit Luik, die met koren van meer dan 250 vrijwilligers muzikale grootheden uit Frankrijk begeleid heeft (zoals Gérard Lenorman, Dave, Gilbert Montagné en Chimène Badi), komt naar ons congres. Als u mee wilt zingen, geeft u zich toch gewoon op? Mettertijd zullen wij de andere keuzes bekend maken. Dat de omlijsting van de twee dagen muzikaal zal worden, ligt voor de hand: wij hopen u op verrassende wijze te ontvangen!
U merkt het: ík ben in elk geval heel enthousiast voor deze nieuwe editie! Of eigenlijk moet ik zeggen dat wíj enthousiast zijn: wij, dat zijn mijn collega's van de congrescommissie, onze andere notes justes: Arie van den Akker, Twan Geerts, Annemieke de Jong, Florentine Krijnen en Els Mulder, die samen met mij dit congres maken. Met volle inzet, belangeloos en met liefde voor onze gezamenlijke passie: het Frans! Samen met u hopen wij er twee mooie, zorgeloze en enthousiasmerende dagen van te maken: afin que vous donniez encore longtemps la note auprès de vos élèves !

Marcel van den Munckhof, voorzitter congrescommissie

Hier is de Congreskrant 2022!

Lees hier de congreskrant 2022 in PDF. De artikelen uit deze krant vindt u ook in het menu "Congres 2022".