Het Congres 2017


Op 24 en 25 maart 2017 vindt in Noordwijkerhout weer het Nationaal Congres voor Leraren Frans plaats, met dit keer als thema "Le français, ça marche !": 


Exposantenmarkt


Tijdens het Congres kunt u op vrijdag de exposantenmarkt bezoeken met o.a. educatieve uitgevers en Franstalige ambassades.

Op zaterdag presenteren wij de Marché Off met niet-commerciële exposanten.


Workshops


Ons Congres bevat een aantal workshoprondes waarin u uw keuze kunt maken uit zo'n 15 verschillende workshops.

In 2017 zijn er vijf workshoprondes (A-B-C-D-E), aangevuld met twee extra, facultatieve, rondes op de vrijdagavond en vroege zaterdagochtend (L).


Avondprogramma


Op de vrijdagavond bieden wij de deelnemers een Avondprogramma aan: een optreden van een artiest met een Franstalig repertoire. Vol trots presenteren wij in 2017 : Thomas Boissy!


Vin d'honneur


Het is traditie dat één van de deelnemende Franstalige ambassades de deelnemers aan het Congres een Vin d'honneur aanbiedt op de vrijdagmiddag. In 2017 gebeurt dit door de Délégation Wallonie-Bruxelles.


Opening


De opening van het Congres gebeurt steeds door een ambassadeur. In 2015 was dit de afgevaardigde van de Francophonie bij de EU, S.E.M. Stéphane Lopez. Het Congres 2017 wordt geopend door S.E.M. Philippe Lalliot, ambassadeur van Frankrijk in Nederland. 


Te gast in 2017


Philippe Claudel, de beroemde auteur, scenarioschrijver en regisseur is te gast bij het Congres. Hij zal worden geïnterviewd tijdens de sluitingsceremonie. 


Voor onze deelnemers

Voor onze deelnemers

Als u klikt op "Media van het congres 2017", heeft u na inlog toegang tot de foto's van het congres + de bestanden die de inleiders ter beschikking hebben gesteld.

Hoogtepunten Congres 2017

Hoogtepunten Congres 2017

Bekijk hier de film van het Congres 2017, geproduceerd door Remy Mulder!

24 en 25 maart 2017, Noordwijkerhout

De congrescommissie is alweer sinds september 2015 bezig met de voorbereidingen voor het Congres 2017. De data en de locatie zijn vastgesteld, titel is gekozen, de inleiders zijn benaderd, de exposanten hebben zich aangemeld. Vanaf 20 november is het mogelijk voor leden van Levende Talen om zich in te schrijven. De inschrijving voor niet-leden start vanaf 6 december. Vanaf 20 januari zijn de inschrijvingen gesloten!

COMMENT ÇA MARCHE ?

De congrescommissie Frans organiseert elke twee jaar in Noordwijkerhout (NH de Leeuwenhorst) een tweedaags congres voor leraren Frans in Nederland, het Nationaal Congres voor Leraren Frans, kortweg Congres Frans. Het Congres vindt plaats in de oneven jaren, bij voorkeur tijdens de Semaine de la Franocphonie, d.w.z. eind maart, op een vrijdag en een zaterdag.

Tijdens dit congres krijgen de deelnemers (tussen de 450 en 550 in getal) de gelegenheid om een aantal workshops te bezoeken op hun vakgebied: de pedagogiek, didactiek en methodiek van het Frans als vreemde taal. Deze tweedaagse is voor leraren Frans van alle niveaus al jaren een echte inspiratiebron met een verscheidenheid aan thema's en talrijke workshops, lezingen en ronde tafelgesprekken: dé gelegenheid om collega's te ontmoeten, om nieuw elan te krijgen en om weer inspiratie op te doen! Tevens kunnen de deelnemers de Exposantenmarkt bezoeken, waar o.a. uitgevers, Franstalige ambassades maar ook andere aan het onderwijs Frans gerelateerde bedrijven en organisaties zich presenteren.

Tijdens de openings- en sluitingsceremonie van het Congres zijn er ook enkele plenaire lezingen door gerenommeerde sprekers op het gebied van het taalonderwijs Frans. Het Congres is dan ook geregistreerd bij Registerleraar.nl als erkende scholingsactiviteit.

Op vrijdagavond wordt de deelnemers een ontspannend Avondprogramma aangeboden. Zij kunnen overnachten op de congreslocatie zelf. Ook de maaltijden en koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen. Daarnaast zorgt de Congrescommissie bij elke editie weer voor een gratis congrestas voor elke deelnemer, met daarin een aantal leuke en nuttige verrassingen. 

Op deze website vindt u alle beschikbare informatie over het aanstaande congres. In december zullen alle leraren Frans in Nederland die op de verzendlijsten van de educatieve uitgevers staan, evenals de leden van de sectie Frans van Levende Talen, de nieuwe editie van de "Congreskrant" ontvangen.

A bientôt !

Twitter!

@CongresFrans


Belangrijke data

Voor Congres 2017

 

 
20 NOVEMBER

OPENING INSCHRIJVING Levende Talen

Vanaf deze datum kunt u zich als LT-lid inschrijven voor het congres. Alle informatie over de workshops is zichtbaar op de site.

 

06 DECEMBER

CONGRESKRANT

De Congreskrant arriveert bij alle leraren Frans in Nederland. Opening inschrijving voor alle belangstellenden. NB Wees er snel bij, want het Congres is snel vol! 

 
 
24 MAART

CONGRESDAG 1

Opening, Workshoprondes, Exposantenmarkt, Avondprogramma

 
 
 
25 MAART

CONGRESDAG 2

Workshoprondes, Marché off, Sluiting, certificaten.